Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

186 години от рождението на Васил Левски в Сливен

18 юли 2023 22:42, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 242
Levsky_godishnina

Общоградска възпоменателна церемония по повод 186 години от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски, събра днес на едноименния площад жители на Сливен.

Проявата започна с рецитал за Левски в изпълнение на Театрална трупа „Опит за летене“ при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Малко по-късно се състоя и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола. Венец от името на сливенския градоначалник Стефан Радев бе поднесен от един от заместниците му – зам.кмета по финансите Румен Иванов. Венци и цветя поднесоха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, ръководствата и представители на държавните структури в града, културните и образователните институции, политически формации, патриотични съюзи, граждани и ученици.

Венци и цветя бяха поднесени от името на евродепутата Асим Адемов, на сливенските депутати Десислава Танева, Мария Белова, Татяна Султанова, от името на областния управител, от името на командира на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и на директора на ОД на МВР-Сливен.

Честването в Сливен завърши със залп от пушки на почетния караул на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“, които се включиха в отбелязването на годишнината.

Организатори на възпоменателната церемония са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Снимки

Levsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishninaLevsky_godishnina