Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Крепост „Туида“ отчита ръст на посетителите през летния сезон на 2023 г.

21 юли 2023 10:51, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 9 месеца, брой четения: 306
Tuida

Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантична и средновековна крепост „Туида“. От старта на пролетно-летния сезон през месец април т.г., един от най-атрактивните сливенски туристически обекти е посетен от над 5000 посетители. Сред тях са български и чуждестранни туристи. С около 1000 са се увеличили посетителите тази година в сравнение с предходната 2022 г. Отчита се ръст на груповите посещения през юли и се очаква тенденцията да се запази и през август. Най-голям интерес се забелязва към пакетните услуги и образователните програми, които се предлагат в обекта. Силен е интересът и към събитията, традиционно провеждащи се на сцената в крепостта.

Чуждестранните туристи, посетили обекта, са преобладаващо от Европа, но се забелязва повишаване и на броя на туристите от по-далечни дестинации.

Все повече жители на община Сливен избират площите зад крепостните зидове за своите празници – детски рождени дни, сватбени ритуали и др.

Крепост „Туида“ продължава да бъде на първо място в класациите на различни платформи за предложения за посещения в региона. Оценките, които поставят посетителите, са преобладаващо „отлични“ и „много добри“.

През летния период туристическият обект е достъпен за посетители от 9 до 20 ч., без почивен ден.

 

Снимки

TuidaTuidaTuida