Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Веселина Седларска получи отличие за принос в развитието на културата и обществения живот на Сливен

25 юли 2023 17:14, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 9 месеца, брой четения: 240
Веселина Седларска и Стефан Радев

Журналистът и писател Веселина Седларска получи Значка на Община Сливен за дългогодишната й дейност и принос в развитието на културата и обществения живот на Сливен. Отличието й бе връчено от кмета Стефан Радев.

Веселина Седларска е завършила журналистика в Софийския университет и специализация по специалността си в САЩ. Работила е във вестниците „Сливенско дело“, „Черноморски фар“, „Труд“, „Стандарт“, в радио „Свободна Европа“, коментарния сайт „Редута“. Седларска е автор на две публицистични книги – „Сънувах Мисисипи“ и „Пасажерите на Ной“, на романа „Кладенецът“ и др. Живее в Сливен.

Значката на град Сливен е награда, чиито носители се определят със заповед на Кмета на общината за дейност и постижения в съответната област. Чрез отличието се изразява признание към утвърдени деятели на културата – творци на словото, четката, музиката и изследователи, за тяхната дългогодишна дейност и принос в различни области на изкуството и науката. Веселина Седларска бе удостоена с наградата по случай 24 май. Тъй като тогава тя нямаше възможност да го получи, това стана днес, при гостуването й в Общината.