Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Здравното министерство поиска от община Сливен да предостави шест декара от летище "Бършен" за площадка за хеликоптери

26 юли 2023 15:06, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 380
Снимка: Христо Касабов, БТА/архив

Община Сливен да предостави бъзвъзмездно за управление шест декара терен от Индустриален парк „Бършен" на Министерството на здравеопазването. Това предложение ще разгледат допълнително общинските съветници в Сливен на редовна сесия на 27 юли, каза на пресконференция днес председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

 

В общинската администрация на 21 юли е постъпило писмо от министър проф. Христо Хинков с искане, свързано с инвестиция за създаване на система за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха. Планира се да бъде изградена оперативна база HEMS в Сливен - хангар и площадка за нуждите на системата. Изпълняваната от здравното министерство инвестиция е част от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България и проект „Осигуряване на въздушни превозни средства за реакция при спешни медицински състояния".

 

„Това безспорно е добра идея, коментира Димитър Митев. Нямаме намерение да бавим по никакъв начин развитието на този проект, така че се надявам колегите от Общинския съвет да одобрят точката в дневния ред и тя да бъде гласувана. Крайно време е България да има такава спешна медицинска помощ".

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: Христо Касабов, БТА/архив