Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.07.2023 г.

27 юли 2023 11:56, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 503
Специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 27.07.2023 Г.

 

Днес е в ход специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества, както и за правоспособност. От 6 часа тази сутрин екипи на сектор „Пътна полиция“, „Териториална полиция“ и РУ-Сливен извършват проверки на два от най-натоварените пътни участъци на вход и изход от град Сливен. Проверките са по метода широкообхватен контрол като водачите се проверяват още за редовни документи, използване на обезопасителни колани, товарните автомобили се проверяват за техническа изправност и годност на гумите. Към 10 часа екипите са проверели над 150 превозни средства и над 180 лица. Установени са двама водачи с положителна проба за употреба на наркотични вещества- мъж на 30 години, водач на лек автомобил „Мерцедес“, и 18-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Туарег“. На водачите са издадени талони за медицинско изследване, образувани са досъдебни производства. Установен е един водач с концентрация на алкохол 0,91 промила, който също е пожелал да направи медицинско изследване. Двама са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици. Съставени са актове и фишове за други нарушения на ЗДвП. Връчени са 28 ел. фиша.

В рамките на 24 часа на територията на ОДМВР-Сливен са извършени 210 проверки за употреба на алкохол 27 за наркотици.

Операциите по пътна безопасност продължават.

 

Твърдица: Задържан за причиняване на пожар и разкрити престъпления при специализирана операция на полицията в Твърдица. Акцията е в ход от 00,00 часа на 26 юли и се провежда на територията на цялата община с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите района, участъци, махали и квартали. По време на операцията е получен сигнал за кражба от честен дом на сумата от 500 лева. Осъществени са незабавни издирвателни действия, при които е задържан извършителят- момче на 14 години от град Твърдица. Установен е мъж на 51 години от село Сборище, който по непредпазливост е причинил пожар в лозов масив и овощна градина с праскови, в землището на град Шивачево. Мъжът е разчиствал с помощта на роторна косачка, като по време на работа се е получила искра и са се запалили сухи треви. Пожарът е причинил значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са проверени 91 лица, 72 превозни средства. Констатирани са 40 нарушения на Закона за движение по пътищата- състави са 8 акта и 32 фиша.

 

Сливен: Мащабна специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ е проведена на територията на ОДМВР-Сливен. Целта на акцията е противодействие на закононарушенията, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, нерегламентирана продажба на хранителни продукти, изкупуването на черни и цветни метали, както и проверки в заложни къщи за установяване на вещи предмет на престъпление и контрабанда.

На 26 юни полицейските служители съвместно с екипи на РДГ-Сливен са извършили множество проверки в складове за съхранение и продажба на дървесина като са установени нарушения, свързани със задължителните камери за видеонаблюдение, с които трябва да са оборудвани обектите. За тези нарушения са съставени 2 акта. С цел превенция на 6 обекта са съставени констативни протоколи.

Извършени са проверки в части имоти, в които се осъществява търговска дейност-продажба на хранителни стоки, в град Сливен и селата Самуилово и Тополчане.

В обект, работещ като магазин, в сливенския квартал „Надежда“ е установено, че се стопанисва без наличие на учредено юридическо лице, липса на касов апарат и неотчитане на извършените продажби. Съставен е констативен протокол, предстои уведомяване на НАП за направените констатации и извършване на последваща проверка на обекта от компетентните органи.

 

За броени часове служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са задържали извършители на кражба от частен имот в село Сотиря. Заявлението е подадено на 26 юли. При извършване на огледа се установява, че през нощта на 21 срещу 22 юли неизвестен извършител е проникнал в жилището и е откраднал телевизор на стойност около 1200 лева. След проведените незабавни издирвателни действия извършителите са установени- криминално проявен мъж на 27 години и 18-годишен без криминални прояви от същото село. Двамата са задържани за 24 часа. Направили са самопризнания. Откраднатата вещ е намерена и предадена. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 42-годишен криминално проявен мъж за кражба на пари. Заявлението е подадено в края на миналата седмица от 19-годишено момче. Кражбата е извършена в търговски обект в град Сливен. Открадната е парична сума малко под 100 лева. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали две момчета на 15 и 16 години за хулиганство. На 22 юни двамата са извършили непристойни действия-отправили са цинични думи и жестове, към жена на 41 години, с което грубо са нарушили обществения ред. Задържаните са криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел при специализирана операция. На територията на ОДМВР-Сливен е в ход операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Около 19,40 часа, на 26 юли, в местността "Вития" служители на РУ-Котел са извършили проверка на двама мъже от село Малко село. В тях са намерени и иззети опаковки, съдържащи кристалообразно вещество и суха листна маса, които при теста са реагирали на амфетамин и марихуана. Двамата- на 18 и 23 години, са отведени в РУ-котел и задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при специализирана операция. На територията на ОДМВР-Сливен е в ход операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. На 25 и 26 юли криминалисти на РУ-Нова Загора са извършили множество проверки на обекти, лица и части домове. В жилището на 51-годишен мъж в новозагорския квартал „Шести“ е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Снимки

Специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични веществаСпециализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични веществаСпециализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични веществаСпециализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества