Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОДМВР-Сливен: Седем неправоспособни водачи, петима с алкохол и шестима с наркотици са установени в Сливенско за една седмица

28 юли 2023 11:34, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 651
Полиция

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, пешеходци и традиционните акции „Лято” и „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 21 до 27 юли на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1040 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 181 актове за административни нарушения и 859 фишове, от които 319 за скорост. Установени са петма водачи на МПС, употребил алкохол. Шестима са употребили наркотични вещества. Седем са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства. Четирима са отказали да бъде изпробван за употреба на наркотици и двама са отказали проба за употреба на алкохол. Свидетелствата за управление на МПС на отказалите да бъдат изпробвани са отнети, наложена и м е санкция по административен ред- глоба в размер на 2000 лева и 2 години лишаване от управление.

На място при проверка на пътя са връчени 129 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени седем операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

75 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.