Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 31.07.2023 г.

01 август 2023 10:47, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 212
ОД МВР - Сливен

Сливен

34-годишен е задържан от служители на РУ-Сливен за умишлено причинени материални щети по лек автомобил. На 31 юли е получен сигнал за унищожени предно и задно стъкло на лек автомобил „Опел Астра“. Автомобилът е бил паркиран в кв. “Ст. Заимов“ в град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 34 години от град Сливен. Задържан е за 24 часа. Направил е самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Множество случаи на управление след употреба на алкохол, наркотици и опит да се даде кръвна проба от друго лице са установени в Сливенско по време на операциите по пътна безопасност в дните от 28 юли до 1 август.

На 30 юли, в 02,35 часа, 27-годишен мъж от село Градец се е опитал да даде кръвна проба в ФСМП-Котел вместо свой 44-годишен роднина, който е хванат да управлява МПС с показатели на дрегера над 0,5 промила.

23-годишен водач на лек автомобил „Ауди А4“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 1 август, в 00,55 часа, на бул. „П. Хитов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

44-годишен водач на лек автомобил „Пежо“ е хванат да управлява с концентрация на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 29 юли, в 16,20 часа, в град Нова Загора. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

19-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 29 юли, в 14,10 часа, в село новозагорското село Новоселец. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 юли екип на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен е установил водач на лек автомобил „Пежо 308“ да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на ул. „Г. Икономов“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. По случая е образувано бързо производство.

62-годишен водач на лек автомобил „Форд Фокус“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 30 юли в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

В районните управления в Сливен и Нова Загора са започнати бързи производства за управление на нерегистрирани МПС- мотопеди. Проверките са извършени на 29 юли в село Полско Пъдарево и на 28 юли в село Желю войвода.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал техническа помощ при пренасяне на трудноподвижна 74-годишна жена от жилището и в град Сливен до линейката и екипа на ЦСМП-Сливен. Екипи на РСПБЗН-Нова Загора и Сливен са ликвидирали своевременно пожари, без да причинят щети, възникнали в сухи треви и отпадъци.