Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 24 сигнала за произшествия в дните от 4 до 7 август

07 август 2023 11:25, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 270
pixabay.com

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в землищата на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е помощ при пренасяне на болен до линейката от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Оказана е техническа помощ при сигнали, получени на 6 август в интервала от 12,00 до 17,30 часа, за паднали дървета и клони- паднали дървета върху лек автомобили на ул. "Кап. Г. Мамарчев", кв. „Дружба“ и кв. „Клуцохор“ в град Сливен, сигнали за паднало дърво на пътното платно на ул. „Асеновска“ и паднало дърво върху гараж на ул. „Г. Икономов“ в град Сливен; сигнали за паднали дървета и клони върху пътното платно на пътя Нова Загора- Раднево и пътя с. Коньово пътя - с. Съдиево в община Нова Загора; отстраняване на паднали дървета на моста при град Шивачево и пътя с. Оризари- с. Баня в община Твърдица.

 

Неправилно използване на туристическа газова бутилка е причинила пожар в къща, намираща се в новозагорския квартал „Шести“. Сигналът е получен на 5 август в 16,40 часа. Причинени са щети по покривните конструкции на 3 съседни сгради. Унищожено е домашно имущество и битова техника. Пострадали няма. Спасени са 2 сгради.

 

Три екипа на РСПБЗН- Твърдица и един на РСПБЗН-Сливен, съвместно със служители и техника от ДГС-Твърдица и жители на село Оризари, са гасили пожар в житна нива. Сигналът е получен на 4 август в 16,28 часа. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви на банкета до път І-6 в землището на село Оризари и е обхванал житна нива. Унищожени са 4 декара от нивата, 300 бали слама, 2 декара овощна градина. Спасени са 10 декара нива, 1 бензиностанция, 2 стопански постройки.