Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работата на Областна администрация Сливен ще е ориентирана към интересите на гражданите

07 август 2023 16:12,
Излъчване: Област Сливен преди 9 месеца, брой четения: 220
Press1

„В работата ми ще се ръководя от принципите на честност и откритост. Работата на Областна администрация Сливен ще бъде ориентирана в посока интересите на гражданите на Сливен и областта, като се стараем да бъдем максимално прозрачни и ефективни.“ Това заяви на първата си пресконференция пред журналисти новият областен управител на област Сливен г-н Маринчо Христов. На пресконференция присъства и зам. областния управител г-н Чавдар Божурски.

„Работата ни ще е обърната към хората и обществената полза от това. Проблемите на областта не са един и два, и за това ще работя за тяхното ефективно разрешаване доколкото моите правомощия разписани в закона ми разрешават да правя това с разбирането, че управлението съществува заради хората, а не обратното. Гражданите на област Сливен, институциите и бизнеса, трябва да разчитат на нашето честно и равнопоставено отношение към всички.

Приоритетите в работата ще са насочени по проблеми в образованието, здравеопазването, екологични проблеми, битови проблеми на гражданите. Защита на населението и безопасност на движението, повишаване качеството на спешната мед. помощ, подобряване достъпа на средата за хората с увреждания, засилване позициите на област Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране на бизнеса и земеделските производители относно възможностите за проектно финансиране и субсидиране, създаване на екипност в съвместната работа със Сливенските институции, както и участието на Областна администрация в културния и обществения живот на Сливен и областта“, каза областният управител. Той подчерта, че приоритет на администрацията ще бъдат проблемите на образованието и здравеопазването.“

„Във връзка с разрешаване проблемите в образованието свързани с ранното отпадане на деца от образователната система, във вторник, в качеството ми на Областен управител, ще присъствам на работна среща в Министерски съвет с представители на министерство на образованието.

Активно ще участвам в разрешаване и подпомагане на проблеми в Здравеопазването, като търся съдействието на изпълнителната власт.

Проблема със спешното отделение в гр. Сливен и липсата на сграда е ясен, за това ще се запозная в детайли и ще търсим начин за разрешаване на създалата се ситуация, която в крайна сметка, към момента, е в ущърб на гражданите.

Друг сериозен проблем е обезкървяването на здравната система от страна на здравни кадри в града, изразяващо се в липса на персонал, необходимо е привличане на лекари, магистър – фармацевти, акушерки и медицински сестри, като този процес трябва да премине и през осигуряване на достойно заплащане на положения труд, възможности за кариерно развитие, и сигурност на заетия персонал в сферата на здравеопазването.

В петък Зам. -министърът на Здравеопазването професор Илко Гетов бе на работно посещение в град Сливен, във връзка с изграждане на една от базите за спешната въздушна помощ по системата ХЕМС на летище Бършен . Във връзка с това направихме работна среща в присъствието и на депутата от гр. Сливен г-жа Т. Султанова и министър Гетов в сградата на Областна администрация Сливен, на която се запознахме с плановете за изпълнение на тази важна за обществото и града задача.

Планирано е базата в Сливен да бъде пусната в експлоатация в края на 2024 г., или в началото на 2025 г., трета или четвърта по ред в страната“, заяви г-н Христов, който обърна внимание и на проблемите с водния цикъл на Сливен и Нова Загора.

“Друг голям проблем в гр.Сливен е забавянето на изпълнението на водния цикъл в града. На територията на град Сливен и кв. Речица, и областта в гр. Нова Загора- ВиК изпълнява един много голям проект. Но още от самото му възлагане този проект е свързан с изключително големи трудности при реализацията му . Свързаните с това чести спирания на водата и нарушена инфраструктура са причина за недоволство на гражданите на изброените населени места.

Доколкото можем, ще съдействаме както на ВиК, така и на изпълнителя и на управляващите органи на проекта, за да се движат нещата по-бързо и по-ефективно. Искрено се надявам, че проектът ще стигне до своя успешен край, и ако не до края на тази година, то поне до средата на следващата, всичко ще приключи по правилен начин. Предстои да се запознаем в детайли и с този проблем. Предстои да започне планираното запълване на компрометираните пътни участъци в началото на месец септември“, изтъкна областният управител.

„Всеки последен четвъртък от месеца е приемния ми ден, в който вратите на Областна администрация Сливен са отворени за всички граждани и вас. Гарантирам честност и откритост в работата ни.

Приоритетно през есента е провеждането на местните избори и въпреки това , че те са ангажимент на Общинските администрации, ще направим всичко възможно което законово ни е позволено, те да са честни и прозрачни.

Интересите на гражданите нямат цвят и политическа окраска. Затова за нас е важно да имаме добро сътрудничество при стриктно спазване на закона.

Ще осигуря провеждането на държавната политика за насърчаване на инвестициите на територията на областта в съответствие с предоставените ми със закона за насърчаване на инвестициите правомощия.

Ще работим активно с органите на реда за намаляване на битовата престъпност и спазване на законовия ред на територията на областта. Това е продиктувано от зачестилите случаи на домашно насилие, употреба на наркотици, алкохол и извършването на тежки престъпления на територията на страната“, каза г-н Христов.

Снимки

Press2Press3Press4