Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.08.2023 г.

10 август 2023 10:34, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 444
ОД на МВР Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 09.08.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 10.08.2023 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотични вещества е установено от криминалисти на РУ-Сливен при операция по противодействие на наркоразпространението. На 9 август в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Ауди 80“, управляван от водач на 38-години от град Сливен, криминално проявен и осъждан. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на мъжа в град Сливен е намерено и иззето бяло прахообразно вещество, което при теста за наркотици е реагирало положително. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен работят по домова кражба в село Сотиря. Сигналът е получен на 9 август. От жилище, собственост на 23-годишна жена, са откраднати техника и инструменти. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Екипи на РСПБЗН в Сливен и Нова Загора своевременно са ликвидирали 5 пожара, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци. Оказана е техническа помощ от екипи на РСПБЗН-Сливен при 3 от сигналите.