Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОДМВР-Сливен: Над 1400 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица

11 август 2023 12:30, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 475
 Над 1400 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица

Екипи на сектор „Пътна полиция”-Сливен осъществяват засилен контрол на скоростта по линия на ROADPOL

 

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, пешеходци, скорост и традиционните акции „Лято” и „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 4 до 10 август на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1413 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 212 актове за административни нарушения и 1201 фишове, от които 1108 за скорост. Установени са двама водачи на МПС, употребил алкохол. Осем са употребили наркотични вещества. Седем са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства. Един е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици.

На място при проверка на пътя са връчени 109 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени седем операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

81 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

 

Тази седмица на територията на страните членки на ЕС се провежда специализирана операция за контрол на скоростта по инициатива на ROADPOL. В ОДМВР-Сливен е създадена организация за ефективен контрол по спазване на скоростните режими. Всички технически средства са в експлоатация. Контролът се осъществява на местата с повишена концентрация на пътни произшествия.

 

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.