Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Фестивалът в Жеравна трябва да пребъде във времето

19 август 2023 11:54, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 9 месеца, брой четения: 340
Стефан Радев: Фестивалът в Жеравна трябва да пребъде във времето

Стотици българи в народни носии се стекоха в деня на откриването на фестивала в Жеравна – 18 август. Местността Добромерица посрещна гостите за 15-ти пореден път с много песни и танци, нестинарство, конкурси, различни кътчета със занаяти и вкусни гозби. Фестивалът е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Сред официалните гости на откриването беше кметът на община Сливен Стефан Радев.

„Радвам се, че тук идват все повече млади хора. Пожелавам децата ни да продължат традицията и този фестивал да живее вечно, да пребъде във времето. Голяма благодарност заслужава Христо Димитров за всичко, което прави, за да съхранява българското и за тази мисионерска дейност, която е поел с ансамбъл „Българе“. Докато има хора като него, България ще бъде едно все по-добро място за живеене“, каза Стефан Радев.

Приветствие поднесоха още кметът на Жеравна Васил Рещов, кметът на Котел Коста Каранашев. Христо Димитров и Пазителите на българщината дадоха старт на поредното издание на родолюбивата проява.

19.08.2023 г.

Снимки

Стефан Радев: Фестивалът в Жеравна трябва да пребъде във времетоСтефан Радев: Фестивалът в Жеравна трябва да пребъде във времето Фестивалът в Жеравна 2023 Фестивалът в Жеравна 2023 Фестивалът в Жеравна 2023 Фестивалът в Жеравна 2023 Фестивалът в Жеравна 2023