Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кукленият театър в Сливен подготвя шестото издание на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра"

21 август 2023 16:05, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 211
Кукленият театър в Сливен

Кукленият театър в Сливен подготвя шестото издание на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра", съобщиха за БТА от пресцентъра на културния институт. Форумът се реализира от Държавен куклен театър (ДКТ) – Сливен с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Сливен и „Шейретов къмпани“ ЕООД. Негов основател е директорът на ДКТ-Сливен Ефимия Павлова.

 

Фестивалът ще се състои от 10 до 13 октомври и ще събере изразни форми като музика, театър, изобразително изкуство и литература.

 

"Името му пресъздава усещането за емоция и вълшебство, които се пораждат от изкуството и неговата способност да докосва душите, посочват организаторите. Ние се стремим да представим многообразието на изкуството и да обогатим културния опит на публиката, като създаваме богата и вълнуваща програма, която обхваща различни жанрове и стилове. От класически до съвременни изкуства, от авангардни прояви до традиционни изпълнения, „Магията на вятъра" превръща Сливен в център на изкуството за четири дни", се отбелязва в съобщението.

 

Шестото издание на културния форум трябваше да се състои през 2020 година, но бе отложено заради пандемията от КОВИД-19.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА