Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В пет котленски села през септември ще има празник на шахмата

23 август 2023 09:16, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 539
В пет котленски села през септември ще има празник на шахмата

В рамките на септемврийския културен календар на Община Котел ще се състои първият шахматен празник за жителите на пет села, съобщиха от общинския пресцентър. Срещите ще бъдат под патронажа на кмета на Котел Коста Каранашев, а в надпреварата ще могат да се включат всички любители на шахмата от региона.

 

Срещите ще се състоят по график в селата Соколарци - на 1 септември от 17:30 ч., на 2 септември от 10:30 часа в Тича, в Малко село - на 2 септември от 17:30 часа, в Ябланово - на 3 септември от 13:00 часа и във Филаретово - на 10 септември от 17:00 ч.

 

Участниците ще бъдат разделени в групи, а победителите ще бъдат наградени с купи, медали и поощрителни награди.

 

Въпреки, че в Община Котел този интелигентен спорт набира все по-голяма популярност, все още няма изградени клубове и възможности за по-постоянно занимание с шахматната игра. Затова подобен род прояви са от голямо значение за развитието на шахмата в малките населени места, посочват организаторите.

 

От две години Котел е домакин на Международен шахматен фестивал „Георги Раковски“, а през това лято общината организира безплатни шахматни занимания за децата от местната школа.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: община Котел