Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината продължава асфалтирането в града, без улиците по водния цикъл, които са ангажимент на ВиК

23 август 2023 14:17, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 8 месеца, брой четения: 287
архив - асфалтирана улица

В края на август ще започне вторият етап от асфалтирането на улици в Сливен, с изключение на участъците, в които се работи по водния цикъл.

„През юни асфалтирахме основни улици, паркинги и пресечки в квартал „Клуцохор“, възстановихме нарушени настилки в централната градска част и кварталите „Българка“, „Младост“, „Сини камъни“, „Дружба“, „Република“. След 28 август ще продължим с втория етап от дейностите в целия град, но отново по улици, които са извън обхвата на водния цикъл, тъй като те са ангажимент на ВиК.“, каза кметът Стефан Радев.

Предстои в Централна градска част да се работи по улиците „Мишо Тодоров“, „Ал. Екзарх“, северното платно на булевард „Братя Миладинови“, където не минава водния цикъл, частично булевард „Хаджи Димитър“ – от кръстовището на „Братя Миладинови“ до кръговото на „Лидл“. Ще бъде ремонтиран участък по ул. „Илинденско въстание“, в района на стъкленото кръстовище, в пресечката с „Цар Симеон“ към „Банско шосе“.

По улици в кварталите също ще се извършат частични ремонти. Планирани са дейности в кв. „Българка“, в районите на магазин „Апетит“ и блоковете 13, 19, 20, 24, около СУ „Йордан Йовков“. В квартал „Дружба“ ще се асфалтира около блок 28. В кв. „Младост“ ще се работи по улиците за достъп до Детска градина „Детство“, блок 4 и входа от булевард „Стефан Стамболов“. В квартал „Стоян Заимов“ – север, по улица в района на Техническия университет. В квартал „Клуцохор се предвижда ремонт на ул. „Волентирска“ от ул. „Бдин“ до ул. „Баба Тонка“, ул. „Хилендар“ от ул. „6 септември“ до „Г. Икономов“, както и ул. „Алтанлъ Стоян войвода“, където вече водопроводът е сменен.

Предвидено е асфалтиране и в крайградски урбанизирани територии. Ще бъдат подобрени временните настилки на 250-метров участък след магазин „Еуфория“ в селищно образувание „Изгрев“ и участък в района на складовата база на „ВиК, след ЖП-прелеза, който води до вилни имоти.

Община Сливен ще предприема мерки за отстраняване на разрушени пътни настилки, които създават предпоставки за инциденти и произшествия. Асфалтирането е част от дейностите за подобряване на общинската инфраструктура и състоянието на уличната мрежа.

23.08.2023 г.