Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отново ще бъде част от Международната колоездачна обиколка на България

24 август 2023 13:14, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 355
Mejdunarodna koloezdachna obikolka na Bulgariq

Участници от 28 държави си дават среща в юбилейната, 70-а Международна колоездачна обиколка на България. И тази година Сливен ще бъде част от престижната спортна надпревара, която ще се проведе в дните от 26 до 31 август.

Стартът на пет етапната обиколка ще бъде даден в София, с пролог на Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. През първия ден ще има два полуетапа. Първият етап ще финишира в град Пирдоп, където състезателите ще починат няколко часа, след което следва втори полуетап.

Вторият етап от състезанието ще стартира от Троян през прохода Шипка, с финал в Казанлък. Третият етап е от Казанлък до Бургас, който е и най-дългият. Следващият ще бъде Бургас-Сливен. Финалът на етапа ще бъде пред сградата на Община Сливен на 30 август, около 17 ч. Последният етап ще стартира от Сливен на 31 август и завършва в Шумен.

Над 700 км е общият пробег в петте етапа. Ще има традиционни участници, представители на 4 клуба от България плюс национален отбор.

Международната колоездачна обиколка е част от спортния календар на Международния колоездачен съюз. Тя се организира от Българска федерация по колоездене, в партньорство с Държавния застрахователен институт /ДЗИ/.