Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител проведе работна среща във връзка с пожароопасния сезон и снабдяването с дърва за огрев

24 август 2023 15:33,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 233
1-1

Областният управител на област Сливен Марин Христов проведе работна среща с ръководството на Югоизточно държавно предприятие /ЮИДП/ във връзка с обсъждане на дейностите, свързани с пожароопасния сезон и снабдяването на населението с дърва за огрев. В срещата взеха участие директорът на ЮИДП Димчо Радев, заместник директорът на ЮИДП Станимир Сотиров, директори и заместник-директори на горските стопанства в област Сливен, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Сливен комисар Владимир Демирев и началникът на отдел "Охранителна полиция" комисар Димитър Кикьов.

Директорът на ЮИДР Димчо Радев представи информация за изпълнените мерки и дейности за ограничаване на опасността от пожари, както и за доставките на заявените от населението количества дърва за огрев. Той отбеляза, че през настоящата година пожароопасният сезон до момента е сравнително спокоен, като в горските територии са регистрирани само три пожара, които са били низови и без щети по горския фонд. Г-н Радев обърна внимание, че селата не са обезопасени с пояси, които да предпазват от навлизането на огъня при пожар. Той акцентира на важността на превантивния контрол.

Ръководителите на горски стопанства в област Сливен представиха актуални справки за количествата заявени и доставени дърва на домакинствата. Те увериха, че навсякъде доставките се изпълняват регулярно и навреме и през настоящата година няма да има проблеми в тази насока. Те уточниха, че задоволяването на местното население става с предварително изготвени списъци, които всяка година се утвърждават от кметовете на населените места. Отчетен беше спад на търсенето на дърва за огрев, в сравнение с миналата година.

Във връзка с продължаващия пожароопасен сезон участниците в срещата заявиха, че са изпълнили всички мероприятия за ограничаване на опасността от пожари.

Отчетено беше добро взаимодействие и синхрон в работата на ЮИДП, горските стопанства, Областна дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност.

Беше обърнато внимание на проблемите с нерегламентираните сметища, които често биват палени от местното население и предизвикването на пожари по тази причина. Поставен беше и въпросът с безстопанственото придвижване на животни по пътищата по общинската и републиканска пътна мрежа на област Сливен, което е предпоставка за пътнотранспортни произшествия

Областният управител благодари на всички за участието в срещата, отчете важността на обсъдените въпроси и на добрата координация и взаимодействие между институциите. Той заяви готовност за бъдещи съвместни инициативи и срещи по обсъдените теми.

Снимки

1-2