Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българско дружество за защита на птиците стартира нова образователна програма за учители и ученици „Еко-приключенци“

28 август 2023 11:18, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 371
pixabay.com

През настъпващата учебната година Българско дружество за защита на птиците стартира „Еко-приключенци“ – нова образователна програма за учители и ученици. Тя е насочена към малчугани между 8 и 12-годишна възраст и целта ѝ е да потопи децата в чудния природен свят около тях, за да научат повече за различните местообитания и видовете, където те се срещат.

През цялата учебна година вниманието ще се насочва върху различни теми, свързани с емблематични видове и техните местообитания, които ще се разглеждат в рамките на месец. Всяка тема съдържа 5 вида занимания, които могат да се проведат в класната стая, на двора, по време на кратка екскурзия или да се направят у дома. Отбелязани са различни празници и поводи, от които учителите да черпят вдъхновение.

Учителите, които желаят техните ученици да се включат в това приключение, могат да се запишат в програмата до 08.09.

 

ЗАПИСВАНЕ

 

Образователната програма се осъществява от БДЗП и Red Paper Plane чрез проект „Зеленият пояс на Югоизточна Бълагрия“, финансиран от Програмата за застрашени ландшафти (ELP), която се управлява от Природозащитната инициативата на Кеймбридж – сътрудничество между Университета на Кеймбридж и водещи международни организации, фокусирани в опазване на биоразнообразието. Университетът и Програмата за застрашени ландшафти се подкрепят от Аркадиа (Arcadia) – благотворителен фонд на Питър Болдуин и Лизбет Раузинг.