Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Два състава от Центъра за подкрепа за личностно развитие се завърнаха с отличия от Международен фестивал в Албания

29 август 2023 14:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 413
Konkurs

Два състава от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс - Сливен се завърнаха с отличия от Международен фестивал на изкуствата в Дуръс, Албания.

В последните дни на август в Дуръс, вторият по големина и най-стар град в Албания, се състоя Фолклорният фестивал International Competition and Festival of Arts "Summer star of Durres".

Модерен балет „Грация“ стана лауреат на I награда, а камерният състав на Детски хор „Дружна песен“ към Детски комплекс беше отличен с III награда от конкурса.

Дипломи за отличия във Международния конкурс и Фестивал на изкуствата „Летни звезди на Дурас“ получиха и ръководителите на съставите Пепа Коджабашева - диригент на детския хор, Валентина Недева - ръководител на балет „Грация“ и Юлия Кирова - хореограф на модерния балет.

„Участието в международния конкурс и фестивал „Летните звезди на Дуръс“ ни даде възможност не само да се изявим на сцената пред международното жури и публика, но и да разгледаме историческите и културните паметници, като римския амфитеатър и бани, древния акведукт и 500-годишната джамия Фатиха. Благодарим за невероятната организация и прекрасното отношение на директора на фестивала“, каза Валентина Недева.

В Международния конкурс и фестивал на изкуствата в Дуръс учасват солисти, ансамбли и групи от млади изпълнители от различни страни по света, разпределени в 8 възрастови групи.

Снимки

KonkursKonkursKonkursKonkursKonkursKonkurs