Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Очаква се догодина Международната колоездачна обиколка, чийто етапен град е Сливен, да бъде излъчвана от водещ евроканал

31 август 2023 16:12, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 306
обиколка-1

Федерацията по колоездене в България очаква догодина, при следващото издание на Международната колоездачна обиколка, да осъществи своя мащабен проект и тогава Сливен и неговата природа ще бъдат показани в цялата им красота, заяви председателят на Управителния съвет на федерацията Драгомир Кузов в Сливен. Става дума за проекта на ФКБ международната обиколка да бъде излъчвана по един от най-големите европейски спортни канали в Европа. Така зрители от 50 държави ще имат възможност да се насладят онлайн на кадри, включително и от въздуха, от красивия град и живописните планински райони, през които минава трасето на престижната надпревара. „Това е чудесна възможност не само за състезанието, но и за нас, за страната и града ни, защото ще бъдат популяризирани чудесните ни забележителности“, коментира кметът Стефан Радев. Сливен е първият град, който през 2019 година подкрепи възстановяването на обиколката – най-голямото и традиционно състезание с международно участие, допълни Радев. Сред приоритетите на общината е развитието на спорта, включително и на колоезденето. Инвестициите в спорта и местните клубове продължават. Сред тях е възстановяването на градския колодрум, чийто проект е вече готов.

Участниците в обиколката потеглиха днес от центъра на Сливен към последния финал от петия, последен етап от състезанието. Стартът бе даден от кмета Радев. За първи път в историята на обиколката тя ще приключи в Шумен. Трасето включваше 12-километрово изкачване на Карандила, Котленския проход и спринт в района на Котел.

Шестдневната Международна обиколка на България тази година е юбилейна. 70-тото й издание започна на старта в София с над 120 участници от 28 държави, представители на 21 клуба. Общата дължина на етапите е над 700 км.

Снимки

обиколка-2обиколка-3обиколка-4