Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Христов беше гост на откриването на новата учебна година в Спортно училище "Д.Рохов"-Сливен

01 септември 2023 13:28, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 299
Областен управител

Областният управител инж. Марин Христов беше гост на тържествена церемония, по повод откриването на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов, гр. Сливен. Дворът на училището беше изпълнен с ученици, преподаватели, родители, представители на местната власт и много гости, сред които се откроиха лицата на Енчо Кирязов-световноизвестен цирков акробат и еквилибрист и понастоящем заместник-кмет на гр. Ямбол и петкратната световна шампионка по борба Станка Златева.

„България е дала много имена в спорта, които трябва да ви бъдат пример, че с постоянство, воля и хъс за победа, всеки един от вас може да стигне до първото стъпало от заветната стълбичка на победата“ заяви г-н Христов, след което награди няколко ученика с отличен успех. След церемонията той се ангажира да бъде посланик на развитието на спорта сред подрастващите.

Сливенското спортно училище е единствено по рода си в областта. За изминалата година възпитаниците на училището са извоювали 148 медала от държавни първенства и 145 медала от международни турнири и състезания. Над 320 ученици се обучават в паралелки по борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика, скокове на батут и футбол. За поредна година училището осъществява прием на деца от пети клас. Техния брой са 22,а 43-ма са новите ученици от 6 до 12 клас.

Снимки

Областен управителОбластен управител