Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дарения на книги получи котленската библиотека

04 септември 2023 15:53, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 534
Дарения на книги получи котленската библиотека

Дни преди началото на новата учебна година, общинска библиотека „Петър Матеев“ получи две ценни дарения на книги. Те включват 6-томна поредица, проследяваща творчеството на Димитър Чорбаджийски, по известен като Чудомир, на издателство „Абагар“ и фондация „Чудомир“ и две книги (по 3 бр. от всяка) на котленеца Руси Стефанов Русев – „Котел – Крепост в Балкана“ и „Деветдесет дни завой“, които са на издателство „Изток-Запад“.

 

Богатата поредицата за Чудомир е дарение от котленката Стефка Райнова. Тя обхваща 188 стихотворения, 311 разказа, 50 спомена и 500 рисунки дело на автора. Книгите на Руси Русев пък са посветени на Котел и на професионалното развитие на автора в кабинета на Иван Багрянов, в периода 1 юни – 1 септември 1944 г. Дарението е направено от снахата на Русев – доц. д-р Бинка Попова – Русева, носител на почетния знак „Лекар на годината“ за 2013 година.

 

За подпомагането и обогатяването на библиотечния фонд Общинска библиотека „Петър Матеев“ изказва своята благодарност към дарителите и съобщава, че от днес, книжните издания са на разположение на читателите на библиотеката.

Източник: Община Котел

Снимки

Дарения на книги получи котленската библиотекаДарения на книги получи котленската библиотека