Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатни обучения в Сливен по ИТ за 2023/2024 учебна година

05 септември 2023 09:42, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 790
Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатни обучения в Сливен по ИТ за 2023/2024 учебна година

Ученици от 8-12 клас могат да кандидатстват онлайн до 5-ти октомври

 

Сливен, 5-ти септември 2023 г. – Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас, обяви нов прием за школите си през учебната 2023/2024 година. Над 2000 деца и младежи в 3-12 клас ще могат да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 100 школи в 40 населени места. Всеки ученик има възможност да стане част от тази невероятна инициатива, дори и без предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 5-ти октомври.

 

Обученията ще се провеждат в рамките на учебната година и ще са с продължителност 72 часа. Програмaтa в гр. Сливен се реализира в сътрудничество с ППМГ „Добри Чинтулов“ и с подкрепата на Илия Кръстев.

„Щастлив съм, че с пълни сили продължаваме да подготвяме следващите поколения за дигиталното бъдеще. От 2017 г. насам в Училищна Телерик Академия открихме 630 школи, достигнахме до 50 населени места и приехме над 14,000 ученици! През тези години научихме, че учениците имат различни интереси в сферата на технологиите и учителите имат нужда от съвременни учебни материали. От своя страна училищата се стремят да осигуряват допълнителни занимания, с които да ангажират и засилят интереса на учениците. Именно затова с екипа започнахме интегриране на програми в училищата в страната. Докато постигнем мащаб с новия модел, през 2023-2024 учебна година ще открием 100 безплатни школи.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да бъде решен до 5-ти октомври.

 

Разпределение на програми по възрастови групи

 

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Те могат да участват в програмата „Разработка на игри“.

 

Обученията за 12 клас ще се провеждат в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от двете програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

 

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

 

Снимки

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатни обучения в Сливен по ИТ за 2023/2024 учебна година