Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДАРЕТЕ СУМАТА, ОПРЕДЕЛЕНА ЗА ЦВЕТЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА НЕВЕНКА!

05 септември 2023 16:15, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди около 1 година, брой четения: 611
Снимка 1

„…- Ще я видите, чедо, ще я видите – високо заговори той. – Аз я видях, ще я видите и вие. Аз с очите си я видях, бяла такава, бяла. Ще я видиш и ти. Да даде господ да я видиш, чедо, да оздравееш…я, млада си. Ще я видиш, аз ти казвам, че ще я видиш… и ще оздравееш, чедо, не бой се.“

„По жицата“, Й. Йовков

 

Уважаеми родители, едно слънчево дете с име на цвете, чието значение е „който не увяхва“ – Невена Петрова има нужда от нашата и вашата помощ.

Тя е на 12 години и се бори с детска церебрална парализа. В следствие на луксация на лявата тазобедрена става се налага неотложна операция в чужбина. Сумата от 39 827,87 евро, необходима за операцията, постоперативния престой в болницата и ортопедичните средства е непосилна за семейството и близките.

По традиция на първия учебен ден учениците даряват с цвете своите учители в знак на признателност и благодарност. В навечерието на 15. септември Ви призоваваме – дарете сумата, определена за цветя за бъдещето на Невенка!

Съпричастността, състраданието и оказаната помощ са ежедневните примери, които даваме на нашите деца. Това са предметите в училището, наречено „Живот“, които трябва да преподаваме на тези, които ни гледат с любов отдолу нагоре.

Нека да покажем, че човечността не си е отишла от нашите сърца, че доброто все още съществува. Нека да открием най-доброто в себе си, да ценим красивото във всеки човек, да направим света малко по-добър, да знаем, че дори един човек диша по-леко, защото ни е имало. Нека ние да бъдем причината, поради която Невенка ще продължи да се усмихва, да мечтае и да сбъдва мечти, да вярва в чудесата и доброто, да е изпълнена с надежда, да чувства и да дарява любовта навсякъде около себе си.

Нека заедно да помогнем на Невенка да сбъдне мечтите си – да има куче, да стане ветеринарен лекар, синоптик или радио водещ на музикално предаване, да посети Япония, Канада, Египет и Сахара, а защо не да стъпи и на Луната…

За да сбъдне една от тях, е необходимо да се научи да върви и ние сме хората, които можем да ѝ помогнем да направи първата крачка.

 

От колектива на СУ „Йордан Йовков“ – Сливен

и Обществен съвет към СУ „Йордан Йовков“