Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия "Седем"

07 септември 2023 09:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 266
Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия

Студенти от Нов български университет (НБУ) участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия "Седем". Това съобщи за БТА Дора Куршумова от Обществен дарителски фонд - Сливен (ОДФ), които са организатори на етнографска изложба на открито с елементи от украсата на българското облекло.

 

Студентите, сред които и чужденци, поставяха щампа на торбички и оцветяваха сливенски носии. Те са от различни специалности, но с интерес към текстила, а в програмата им са включени посещения на сливенски текстилни предприятия, Музея на текстилната индустрия, обекти в Жеравна и др.

 

В изложбата бяха показани 20 различни престилки от региона, табла с 250 шевици, пращови и дантели, представящи украсата на фолклорната носия от Сливенско.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимки: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Снимки

Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия Студенти от НБУ участваха в работилници за изработване на възрожденска щампа в сливенската галерия