Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кабинетът обяви Ден на национален траур на 8 септември

07 септември 2023 16:15, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 351
заседанието днес

Утрешният ден ще бъде Ден на национален траур за жертвите, загинали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 г., реши кабинетът. В бедствието загубиха живота си двама мъже и две жени. Преди началото на правителственото заседание премиерът и министрите почетоха тяхната памет с едноминутно мълчание.

Два дни след потопа животът в засегнатите селища постепенно се възстановява. „Сега е време да се опитаме в дълбочина да анализираме какви са причините за това, което се случи. И да направим така, че да сме по-добре подготвени, когато следващия път имаме такова природно бедствие“, заяви премиерът акад. Николай Денков преди заседанието на Министерския съвет днес.

В Деня на национален траур с негова заповед ще бъде сформирана временна междуведомствена експертна комисия, която ще извърши проверка на състоянието на инфраструктурата и на причините за бедственото положение по Южното Черноморие. Неин председател ще бъде заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, ще се включат представители от министерствата на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството, на земеделието и храните, Агенция „Пътна инфраструктура“, Дирекция за национален строителен контрол, както и от областната администрация на област Бургас и от общинските администрации на засегнатите общини. При необходимост председателят на комисията ще може да привлича за участие в нейната работа и представители от други институции и организации.