» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Димитър Митев бе гост на богослужението в църквата „Рождество богородично“ в Скобелево

08 September 2023 14:38, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 1 year ago, number of readings: 362
Rojdestvo Bogorodichno

За повече смирение и вяра призова отец Стилиян Станков, свещеник от Сливенска митрополия, който води днешното богослужение в църквата „Рождество Богородично“ в село Скобелево. На 8 септември Православната църква отбелязва Рождество Богородично, известно още като Малка Богородица.

Сред посетителите в светата обител бе кметът Стефан Радев. Той подари на църквата икона на Света Богородица, като пожела на всички жители здраве, задружие, да вярват и да се молят Божията Майка да закриля тях и семействата им и да ги напътства в делата им.

На богослужението присъстваха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, кметският наместник на Скобелево Господин Господинов и кметът на град Кермен Живко Жечев.

Храм „Рождество Богородично“ е построен през далечната 1927 г. със средствата и труда на местни жители и спомоществователи. Кметският наместник Господинов сподели, че наскоро е приключил основният му ремонт. Средствата за него са били осигурени от Община Сливен, Сливенска Митрополия и частни спонсори.

На 8 септември Скобелево чества двоен празник – на храма и на селото, но заради обявения национален траур, тържествената програма бе отменена. Тя ще се състои на 21 септември, когато по стар стил се чества Малка Богородица.

 

Photos

Rojdestvo BogorodichnoRojdestvo BogorodichnoRojdestvo BogorodichnoRojdestvo BogorodichnoRojdestvo Bogorodichno