Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”

11 септември 2023 09:27, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 545
Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”

Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация и локация за тематични екскурзии и културно-туристически обмен между страните България и Испания. Това се случи по време на работната среща на директора на представителството на Аворис за България – Борис Момчилов –”Balkan Travel Experiences” с кмета на община Котел – Коста Каранашев. На срещата присъстваха още председателят на Общински съвет– Котел – Христина Чолакова, зам.-кметът по култура и туризъм в общината – Шериф Куванджъ и директорът на Природонаучен музей – Котел – Захарий Стоянов. Визитата беше по инициатива на Валентин Атанасов – член на управителния съвет на “Рафаел-инфо култура и туризъм”-Бургас/РИКТ/ и председател на УС на “Българската Асоциация за Климатолечение и Здравен Туризъм”, който не за първи път посещава възрожденския град.

 

„Аворис травъл” е един от най-големите испански туроператори, с представителства по целия свят. Интересът на туроператора към котленския регион и града на Раковски е насочен към възможностите, с които те разполагат като туристически обекти, места за настаняване, културни средища и институции и природни богатства.

 

Срещата премина под формата на презентация на Котел, като след това бяха обсъдени възможностите за включването му в програми за екскурзии, иницииране на фолклорни, културно-образователни летни и зелени училища, work shops, обучения, семинари и други. Чрез тях туристическия пакет, който града предлага през следващия летен туристически сезон, ще разшири бъдещите възможности на тези програми за природен, алтернативен, здравно-рекреативен и гастро-кулинарен туризъм и др.

 

По време на визитата си в Котел гостите посетиха някои от местата за настаняване, парк „Изворите“, музейните експозиции, Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев”, както и бъдещата придобивка на града – Общинският информационен туристически център!

 

„Прекрасно е, че в община Котел предстои реализирането на още проекти в сферата на туризма, което освен повишаване интереса за гостите ѝ, ще я превърне в една от най-зелените и атрактивни туристически дестинации у нас“, каза Борис Момчилов. От своя страна Валентин Атанасов изрази надежда, че намеренията на общинското ръководство ще срещнат подкрепа и одобрение от министъра на туризма и посланика на Кралство Испания в България, като пое ангажимент да съдейства за организирането на тяхно официално посещение в града.

 

В края на посещението си, представителя на испанската компания – Борис Момчилов сподели, че съвместно с ръководството на Община Котел и местните културни институти обмислят да положат началото на едно ползотворно и успешно развитие в сферата на туризма, което може да добави Котел и Жеравна, като една от любимите и посещавани дестинации на испански туристи, ученици и младежи, които се очакват да посетят страната ни със старта на полетите на компанията през следващото лято!

Снимки

Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация пред “Аворис травъл” и компанията “Balkan Travel Experiences”