» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Обмисля се създаване на национален фонд за превенция срещу бедствия

11 September 2023 13:46, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 9 months ago, number of readings: 260
среща с министър Денков

В дългосрочен план се обсъжда възможността да се създаде многогодишна национална програма, по която да се финансират проекти за превенция срещу бедствия. Това стана ясно на провелата се на 8 септември среща на премиера акад. Николай Денков с областните управители в страната.В разговора участваха също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев.

„Всеки от нас е на 100% отдаден на това да се справим с унаследени проблеми. Очакваме от Вас да бъдете наши партньори в този процес, така че организирано, системно и дългосрочно да се справим“, обърна се министър-председателят към областните управители.

По проблема с реакцията при бедствия и превенцията в дискусията се включиха също директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и представители на Министерството на околната среда и водите. Предстои областните управители да направят преглед на критичните точки по места, които имат спешна необходимост от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори за местна власт и ангажиментите на областните администрации в този процес също беше във фокуса на днешната среща. „Отговорността ни е изключително голяма, нямаме право на грешка. Ще направим всичко възможно от наша страна, за да Ви осигурим необходимите условия за работа“, заяви акад. Денков.

Photos

среща с министър Денков