Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител уважи откриването на академичната година на Филиал Сливен към МУ-Варна

11 септември 2023 13:56, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 9 месеца, брой четения: 277
Филиал Сливен

Областният управител Марин Христов присъства на официалната церемония по откриване на десетата академична година на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна. Сред гостите на събитието бяха и Стефан Радев-кмет на община Сливен, общински съветници, директори на болнични заведения, РЗИ,РУО,професори,преподаватели,родители и гости.

Тържеството бе открито от проф.Иван Александров директор на филиала, който изрази благодарност за подкрепата на всички институции, за успешното развитие на учебното заведение.

Областният управител Марин Христов произнесе слово, в което изрази надежда,че бъдещите медицински сестри и акушерки ще изберат да работят в български болници и подчерта, че няма по-голямо удовлетворение в тяхната професия от това да видят благодарността в очите на пациентите.

Тържественото откриване продължи с прочитане на клетва от всички първокурсници, а по традиция директорът на филиала изля менче с вода за здраве и успешен старт на учебната година.

Общо 161 са студентите, които се обучават във Филиал Сливен на МУ–Варна. През новата академична 2023-2024 година общо 42-ма са приетите първокурсници. От тях 29 броя в специалност “Медицинска сестра“ и 13 бр. в специалност „Акушерка“.

 

Снимки

Филиал СливенФилиал СливенФилиал СливенФилиал Сливен