Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Вътев: Основна задача на МЗХ е да осигури условия за пазарен успех на българските продукти

12 септември 2023 11:43, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 месеца, брой четения: 224
МЗХ

Основна задача на Министерство на земеделието и храните е да осигури условия за пазарен успех на българските продукти. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на Консултативния съвет по пчелен мед и пчелни продукти, който се проведе в МЗХ. В заседанието участва и ресорният заместник-министър на земеделието и храните доц. Деян Стратев.

 

Министър Вътев подчерта, че както и при другите проведени до момента консултативни съвети фокусът е цялостно върху веригата от полето до масата, а основен проблем пред земеделските стопани е реализацията на продукцията. Той постави въпроса за каналите за дистрибуция, достъпа до крайния потребител и организацията на продажбите, както и предимствата, ако пчеларите се обединят в единна национална структура със съответните регионални звена.

 

Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г., Кампания 2023 и държавните помощи също бяха обсъдени на заседанието.

 

В Консултативния съвет участваха представители на 23 браншови организации и институции, сред които Българска пчеларска развъдна асоциация, Асоциация професионално пчеларство, Обединен български пчеларски съюз и Национална научна асоциация по пчеларство. Те направиха конкретни предложения в посока подобрена реализация на българския пчелен мед на пазара.