Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев откри официално проект „Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре”

04 април 2011 15:08,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1384
снимка

На 4 април 2011г. в заседателната зала на областна администрация бе дадено началото на проект „Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре”.

На официалното откриване присъстваха зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев и ръководителят на проекта г-жа Таня Евтимова.

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев поздрави участниците и пожела успешен старт на проекта. „Винаги е приятно да се работи с млади хора. Надявам се когато проекта свърши и всеки от вас се прибере в своята родина да отнесете със себе си добри чувства от видяното и преживяното в Сливен и България” -каза при откриването заместник областният управител.

„Нека с вашата усмивка и вашите доброволчески инициативи да покажем на хората в Сливен, че света може да бъде хубав и всички млади хора да живеят щастливо и свободно в една обединена Европа”- с тези думи г-жа Таня Евтимова приветства участниците в проекта.

“Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре” е групов краткосрочен проект, с участие на 15 доброволци, от 4 страни /Италия -2 организации, Полша, Гърция и Турция/ за период от 1 месец. По време на своята доброволческа служба младежите ще живеят и работят в гр. Сливен. През своя проект те ще участват в дейности свързани с подготовката и провеждането на фестивал на младежкото творчество “Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре” като се включат в неговото популяризиране, подготовка и реализиране на конкретни дейности, обобщаване на резултатите, обратна връзка с участниците и популяризиране на резултатите от проекта и програма та “Младежта в действие”. С участието си в проекта доброволците ще развитият своите творчески, организационни и езикови способности, ще работят в екип и ще създадат контакти с млади хора от Сливен и с младежката общност. Проектът им дава шанс да се запознаят с българската и европейската култура и традиции, с ежедневието и стремежите на младите българи и с дейността на младежки организации от Сливен, региона и Европа. Като цяло проектът ще даде тласък и подкрепа за развитие на инициативността и креативността на доброволците, за изграждане на чувство за европейско гражданство, солидарност и толерантност към различията

Проектът ще се реализира в периода 1 април до 30 април 2011 г и общата му стойност е 22 930.00 евро.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” по програма „Младежта в действие”, Дейност 2 – Доброволческа дейност.

Снимки

снимкаснимкаснимка