Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.09.2023 г.

14 септември 2023 12:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 8 месеца, брой четения: 414
ОД МВР - Сливен

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 12.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 13.09.2023 Г.

 

Сливен: Комплексна специализирана операция се проведе на 13 септември на територията на ОДМВР-Сливен по противодействие на битовата престъпност, закононарушенията, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, нерегламентирана продажба на хранителни продукти, изкупуването на черни и цветни метали, заложни къщи за установяване на вещи предмет на престъпление и контрабанда. Акцията е осъществена от служители на ОДМВР-Сливен и районните управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

 

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-ОДМВР-Сливен, съвместно с екипи на РДГ-Сливен и ТД НАП – Бургас са извършили проверки, обхващащи незаконния дърводобив и продажбата на дърва. Проверени са складове за съхранение и продажба на дървесина, на територията на община Твърдица. Не са констатирани нарушения. С цел превенция са съставени констативни протоколи. Извършени са съвместни проверки със служители на фискален контрол при ТД НАП Бургас в обекти, извършващи търговска дейност – хранителни магазини и заведения за хранене, в град Сливен и село Сотиря. При проверките са констатирани нарушения, свързани с неиздаване на фискален бон и разлика в касата с фискалното устройство на един от обектите, в друг обект е констатирано нарушение за извършване на продажби при неправилно начисляване на ДДС. По отношение на констатираните нарушения е взето отношение от служителите на НАП.

Не са установени нарушения и предмети, обект на кражба, при проверките в заложни къщи на територията на град Сливен.

 

В хода на операцията криминалисти на РУ-Сливен са разкрили кражби на лични вещи и стоки от частни домове, лица и търговски обект. Извършителите са установени и задържани.

В хода на операцията е получен сигнал за кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси А20“ от магазин за смесени стоки в град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен и осъждан мъж на 37 години от град Сливен. Задържане е с полицейска мярка за 24 часа. Доброволно е предал откраднатата вещ. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на работата по случая полицейските служители установяват, че задържаният е съпричастен към извършване на кражба на продукти от хранителен магазин в град Сливен.

 

По време на операцията е задържан криминално проявен мъж на 46 години за кражба на ел. инструменти от гараж към частен имот в село Крушаре. Нанесената щета е на стойност 650 лева. Направил е самопризнания и е върнал откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

31-годишен мъж е задържан за кражба на ел. тротинетка марка "Ninebot". Нанесената щета е на стойност 600 лева. Кражбата е извършена от сграда на игрална зала на ул. „Г.С.Раковски“ в град Сливен. Задържаният не е криминално проявен. Доброволно е предал откраднатата вещ. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

По време на операцията е отработен сигнал за кражба на чанта, собственост на малолетно момче, съдържаща лични вещи и мобилен телефон „Самсунг Галакси А21''. Извършителят е установен и задържан. Той е на 20 години криминално проявен и осъждан от град Сливен. В него са намерени вещи, обект на друга кражба- мъжка чанта с документи и мобилен телефон. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица.