Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител подкрепи „Не на улицата и ранната раждаемост, ДА на спорта и училищното присъствие“

14 септември 2023 13:03, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 7 месеца, брой четения: 53
мотивационна среща

Областният управител Маринчо Христов взе участие в Мотивационна среща, състояла се вчера в кв. Надежда под надслов: „Не на улицата и ранната раждаемост, ДА на спорта и училищното присъствие“, организирана от Асоциация на образователните медиатори в област Сливен –Възход.

Основната цел на събитието бе да мотивира младите момчета и момичета да останат в училище, да завършат своето образование, да прекъснат традициите за ранни бракове и раждането на деца в непълнолетна възраст, да спортуват и да инвестират в по-доброто си бъдеще.

Срещата се проведе в сливенския квартал „ Надежда“, тъй като там проблемът с ранното отпадане на деца от образователната система и раждането в ранна възраст е най-наболял.

„В днешно време пазарът на труда е такъв, че за да работиш на определено работно място трябва да притежаваш и определени квалификации- да умееш да четеш, да пишеш, да имаш компютърна грамотност. Тази подготовка можете да я получите само в училищата, защото те са пътят, по който ако тръгнете ще успеете да се реализирате в живота. Инвестирайки в образованието, вие инвестирате в себе си и в бъдещето.“ каза Маринчо Христов пред събралите се родители и деца. Като бивш спортист не пропусна да изтъкне и важната роля на спорта в изграждането на характера.

Мотивиращи послания бяха изказани още и от няколко пряко ангажирани с каузата личности като: Любомир Иванов и Стефан Трендафилов от Асоциация „Възход“, председателят на педагогическия съвет към Професионална гимназия по Механотехника – Сливен, представители на Евангелски църкви и др.

Събитието доби празничен характер с рецитал на няколко местни деца, в който гордо прозвуча Вазовото „Аз съм българче“ и песента на Паша Христова “Една българска роза“, превърнала се в символ за няколко български поколения.

На финала, областния управител Маринчо Христов получи фланелка с мотото на кампанията „ДА на образованието, НЕ на ранната женитба“.

Снимки

мотивационна среща Областен управителдетско изпълнениеслово на Стефан Трендафилов