Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За поредна година Община Сливен е част от кампанията „Убий скоростта, спаси дете“

14 септември 2023 14:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 234
Kampaniq

И тази година Община Сливен се включи в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, която традиционно стартира през септември. Инициатор на обществено значимата социална кауза е Радио FM+. Вече над 17 години целта й е да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.

„Да бъдем отговорни шофьори и да пазим децата“, за това напомнят специалните послания, както и добре познатите вече стикери върху превозните средства на градския транспорт. Стикерите ежегодно се обновяват в големите градове на България - София, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Варна и Русе.

С активна подкрепа още от самото начало на инициативата се ангажират и известни български артисти, изпълнители и творци.

В рамките на кампанията, тази година от радиото си поставят за цел да подкрепят друга благородна инициатива, вдъхновена от основния двигател на „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков - 400 000 деца да получат обучение по първа помощ в училище.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото. Тя се осъществява с подкрепата на OMV България, Bosch Car Service и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.

 

Снимки

Kampaniq