Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работно облекло за заведения: ето какво трябва да знаете

14 септември 2023 15:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 8 месеца, брой четения: 387
Работно облекло за заведения: ето какво трябва да знаете

За всеки кетъринг бизнес, от малко кафене до огромен ресторант, има строги санитарни норми и стандарти. Важен елемент от тези стандарти са, разбира се, е качественото работно облекло за обслужващия персонал.

Относно важността на избора на правилната униформа за персонала

Униформата на обслужващия персонал е много важно, защото той е образът на вашето заведение. Не само главният готвач на заведението, но и всеки, който работи в кухнята и в залата, трябва да покаже с целия си външен вид, че тук не е случаен човек. Посетителите трябва да видят спретнато облечени, самоуверени хора, професионалисти в работата си. Униформата трябва да е отражение на вътрешния дух на институцията и нейната корпоративна идентичност. В същото време е много важно да запомните, че въпреки че дизайнът на дрехите е от голямо значение, качеството също трябва да бъде на преден план. Освен това униформите за персонала на ресторанта са подложени на ежедневна употреба и изискват често пране.

Основните изисквания към облеклото на ресторантьорите:

• качество,

• износоустойчивост,

• устойчивост на често (обикновено ежедневно) пране.

• дишащи и леки материи

Последната точка е много важна и трябва да се помни. Удобното и дишащо работно облекло поддържа телесната температура нормална както в горещата кухня, така и в залата за обслужване на клиенти.

Особено предизвикателство за дизайнерите на работно облекло са униформите за бармани и администратори на ресторанти. Представителите на тези професии са истинското лице на институцията, те трябва постоянно да блестят и да демонстрират най-високо ниво. Администраторът трябва да е облечен в делова и елегантна униформа, барманът - в стилна и изчистена. Всеки елемент от такива дрехи е обмислен и не е случаен.

Ако вашият ресторант или друг тип заведение за хранене се нуждае от облекло за работа за обслужващия персонал, не е трудно да намерите качествени модели. Въпреки това, може би по-ефективен вариант е индивидуалното шиене на униформи за вашите служители, което ще вземе предвид анатомичните особености на всеки служител и, разбира се, корпоративния стил на институцията.

Източник: album.bg

Източник на изображението https://www.freepik.com/