Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Котел с изпълнени ангажименти към село Градец

15 септември 2023 09:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 626
Община Котел с изпълнени ангажименти към село Градец

Това стана ясно по време на първата копка на един от големите инфраструктурни проекти, които Община Котел реализира в с. Градец.

 

По думите на кмета Котел – Коста Каранашев в Градец се следва една цялостна визия за развитието на селото, която е съгласувана с местния кмет – Веселин Урумов. Тя започва с разширението на местното училище и продължава с построяването на нова детска градина, която трябва да подготви децата за училищния им живот.

 

„От стъпването ми в длъжност като кмет на селото, аз не съм се спирал да правя всичко възможно Градец да стане по-добро място за живеене. Радвам се, че резултатите дойдоха и вие ги виждате. Мога да ви гарантирам, че Градец няма да е селото, което беше досега. Новата детска градина не само ще даде възможност на местните жители за работа, но и ще даде оптимални условия за развитие на най-малките деца. Удовлетворен съм, че заедно с изграждането на градината се поставя началото и на изграждането на новата водопроводна мрежа, която ще осигури достъп на питейна вода до всеки дом и семейство. Изказвам благодарност към кмета на Община Котел- г-н Каранашев и желая всички ние да се радваме на новите придобивки в село Градец дълго време“, каза Веселин Урумов.

 

Изграждането на централния водопровод в Градец, беше сред приоритетите на двамата кметове – Каранашев и Урумов. С неговата реконструкция, която не е пипана от 50 години, ще се подобри водоподаването в горната част на селото. Проектът включва подмяна на канцерогенните тръби с нови полиетиленови такива, след което участъка ще бъде асфалтиран. Така 3800 жители на едно от най-големите села в община Котел ще бъдат обезпечени с чиста питейна вода.

 

„Много години изминаха без да е направено нищо съществено в село Градец. С Веселин Урумов, направихме добър екип и следваме плана за развитие на Градец, който си направихме в началото на мандата му. Днес вече виждаме резултатите от съвместната ни работа“, каза кметът Коста Каранашев. Той посочи още, че водата е основното средство за живот в едно село, но веднага след приключването на водния проект, започва този по изграждането на новия център на Градец, който вече е одобрен.

 

В присъствието на зам.-областния управител Чавдар Божурски и председателя на Общински съвет – Котел Христина Чолакова, кметът посочи, че други важни проекти за селото са асфалтирането на най-голямата му улица – „Димитър Ганев“ и разширяването на местното училище ОУ „Кап. Петър Пармаков“. То вече има построен нов корпус, който се очаква да бъде напълно готов през тази учебна година. Проектът за новата сграда, с който училището ще има възможност да приема по-голям капацитет от ученици, включва: изграждане на 4 нови класни стаи, облагородяване на дворно пространство, изграждане на топла връзка между старата и новата сграда на учебното заведение, както и изграждане на котелно помещение за отопление.

 

Друг плюс, с който Градец ще се сдобие е камион за сметосъбиране като с него навременното сметоизвозване ще се подобри.

 

Ето и всички, проекти, които Община Котел реализира като ангажимент в с. Градец:

 

„Пристройка и котелно към ОУ „Кап. Петър Пармаков“, с. Градец, Общ. Котел и благоустрояване на дворното му пространство“

„Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за изграждане на нова детска градина и котелно в с. Градец

Реконструкция на ВиК по главната улица на кв. „Изток“, с. Градец, Общ. Котел и канализация за дъждовни води

Благоустрояване на площадно пространство в с. Градец

Камион за сметосъбиране и сметоизвозване

Снимки

Община Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село ГрадецОбщина Котел с изпълнени ангажименти към село Градец