Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител откри учебната година в най-старото училище в Сливен.

15 септември 2023 12:29, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 7 месеца, брой четения: 205
15 септември

Областният управител Маринчо Христов уважи официалното откриване на учебната

2023/2024 г. в най-старото и най-бутиково училище в града ОУ“ Панайот Хитов“.

 

В приветствието си към всички гости Маринчо Христов изрази радостта си,че на този ден присъства именно в това училище, което за него носи много история,дух,традиции и вяра, че:"щом него го има ще ни има и нас като нация и занапред.".

Той отправи пожелания към първокласниците да помнят винаги първият учебен ден, а на всички останали пожела постоянство в учението и напомни,че образованието е тяхната най-добра инвестиция за бъдещето.

 

„Най-важният учител е първият учител, най-мъдрият учител е книгата, а най-строгият учител е животът. За да се подготвим за най-строгия учител трябва да преминем първо през първите два. Училището е много важно, защото в него, вие мили дечица израствате, а със знанията, които то ви дава вие можете да постигнете мечтите си.

На добър час и повече шестици!“ каза още Маринчо Христов.

 

Ръководството на ОУ „Панайот Хитов“-Сливен начело с директора Мартин Маринов зарадва всички с пъстра празнична програма, изпълнена с герои от детските книжки, танци и стихотворения рецитирани от малките ученици.

 

Песента „Хубава си моя горо“, в изпълнение на Антон Стоянов - единствения незрящ ученик, който се обучава в училището докосна душите на всички, а по-късно училищният двор се оказа тесен за кръшното българско хоро, в което взеха участие ученици, учители и родители.

 

По традиция, празникът завърши с първия училищен звънец и менче с вода за здраве и благополучие,което директорът лисна пред първолаците.

 

 

Снимки

15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември