Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят Димитър Митев и общински съветници се включиха в кампанията „Да изчистим България“ заедно

16 септември 2023 13:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 8 месеца, брой четения: 322
Kampaniq

Доброволци от Сливен и общината, от училища и от граждански организации днес се включиха в почистването на града в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“. В инициативата за поредна година се включиха кметът Стефан Радев, част от неговия екип заедно с председателя на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници и служители от Общината. Те поеха района между площадката за кучета в парк „Юнак“ и Военна болница.

„Да изчистим България заедно“ се организира от BTV Media Group. Мотото на кампанията тази година е „Готови сме!“.

За групите от доброволци Общината осигури торби, които им бяха предоставяни от отдел „Екология“. След приключване на почистването Община Сливен ще осигури натоварване и транспорт на събраните отпадъци до регионалното депо в Ямбол. В тази връзка Община Сливен апелира гражданите да оставят пълните торби с отпадъци до най-близкия контейнер за по-ефективна организация по натоварването и извозването им.

„Искам предварително да благодаря на всички доброволци, които днес ще дадат своя принос в тази екологична и обществено значима инициатива. Любовта към природата и грижата за околната среда започва от личния пример, особено за децата“, коментира кметът. Днес той посети и новостроящия се храм „Света Петка“, по който вече текат довършителни дейности. По думите на изпълнителя работите вървят в срок. Той увери градоначалникът, че дейностите ще приключат до Петковден, когато се планира да е официалното откриване на храма.

 

Снимки

KampaniqKampaniqKampaniqKampaniqKampaniqKampaniqKampaniqKampaniqKampaniq