Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.09.2023 г.

18 септември 2023 11:11, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 340
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 15.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.09.2023 Г.

 

Котел: Досъдебно производство за бракониерство е образувано в РУ-Котел. На 16 септември, около 19,50 часа, полицейски екип е извършвал проверки на специално изграден контролен пункт преди град Котел. Спрян е товарен автомобил „Мицубиши“, управляван от мъж на 49 години от град Сливен. В автомобила е пътувал и мъж на 41 години също от град Сливен. Полицейските служители извършват обстойна проверка на автомобила и в багажното отделение откриват три броя отстреляни сръндаци и ловна пушка карабина "Блаузер", законно притежавана от пътуващия в автомобила 41-годишен мъж. Той не е представил необходимите документи за отстрел на животните. Задържане е с полицейска мярка за 24 часа. При проверката е извикан екип на РДГ-Сливен и дежурна група от РУ-Котел.

 

Издирваната 59-годишна жена от село Ябланово, за която нямаше информация от 8 септември, е намерена. Около 19,00 часа вчера двама туристи са срещнали жената на пътека в гориста местност, на около 5-6 километра от местност Синия вир в посока град Котел. Тя не е пожела да тръгне с тях. След като слизат в село Медвен разбират, че тази жена се издирва и съобщават за местонахождението й. Полицейски екип открива жената в района на посоченото място. Тя е в добро здравословно състояние. По първоначална информация отсъствието й се дължи на работата й като пастир.

 

Сливен: На 15 септември, около 13,00 часа, в участък „Надежда“ към РУ-Сливен 67-годишна жена е падала сигнал, че съпругът й е упражнил спрямо нея насилие и е отправил заплахи за живота й. Жената е разпитана от разследващ полицай, освидетелствана е от медицинско лице, запозната е с осигуряване на правна помощ. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Съпругът-мъж на 69 години, е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по сигнал за кражба. На 15 септември неизвестен извършител е проникнал в частен имот на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен и е извършил кражба на парична сума. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.