» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Възрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в България

19 September 2023 09:49, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 8 months ago, number of readings: 305
Възрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в България

Днес, възрожденски Котел, се сдоби с нова важна, актуална и изключително необходима придобивка – красив и привлекателен Общински туристически информационен център. Успешното реализиране на обновяването на сградата на бившия Младежки дом, позициониран в близост до архитектурния квартал „Галата“, стана възможно благодарение на съвместната работа между Община Котел и Местната инициативна група „Котел-Сунгурларе-Върбица“. Той е съвременно оборудван с необходимата техника, обзавеждане, компютри и експонати от местния бит и култура на котленеца.

 

На церемонията присъстваха редица гости, сред които председателят на Общински съвет Котел – Христина Чолакова и общински съветници, представители на бизнеса и сдружения с нестопанска цел, кметове и кметски наместници, общински служители, служители на Исторически музей – Котел, Държавно горско стопанство-Котел, учебни заведения, граждани.

 

Вълнуващо слово за значението на новата придобивка, за важността и приоритета в развитието на туристическите дейности в региона и за връзката между всички останали проекти с центъра, произнесе кмета на община Котел Коста Каранашев. Той не пропусна да отбележи стратегическото разположение на Котел и региона на картата на България, както и на изобилието от забележителните архитектурни и културно-исторически обекти.

 

„Сградата на бившия Младежки дом е поредната сграда, на която Община Котел вдъхва нов живот. Идеята беше в нея да се създаде туристически център, който да информира туристите, да рекламира хотелиерския и ресторантьорския бранш, както и да дава цялостна визия за община Котел. Амбицията ни е нашият център да е най-красив и най-работещ в страната и да се превърне в своеобразен портал към опознаването на културно-историческото минало на нашия край. С изграждането на единствения по рода си възрожденски детски летен атракцион в местността „Дълга поляна“ и шестте туристически пътеки, в котленския балкан, от следващия туристически сезон, Котел ще може да предложи на своите гости от близо и далеч уникален за България туристически продукт“, каза по време на официалното откриване на центъра, кметът Каранашев.

 

„Вече сме забелязани извън рамките на България, благодарение на нашите два фестивала и фасадите, които изрисувахме в града. Смея да твърдя, че Котел стана един от най-красивите български градове. Следващата ни стъпка е да направим картинна галерия в съседната сграда, а съдействие за това наше намерение получихме от един от най-големите меценати в България – г-н Руси Куртлаков“, каза в заключение градоначалникът.

 

След тържествените приветствия, кметът, председателят на Общинския съвет и директорът на ОТИЦ – Мария Георгиева, поканиха гостите да влязат да разгледат обстойно дългоочаквания туристически център. Всички бяха очаровани, изразиха възхищение и пожелаха той да бъде винаги пълен и да изпълни своята мисия. От името на местния клуб „Котелъ“ беше направено и дарение за бъдещата арт галерия – 7 картини на котленски майстори.

 

Туристите, които се очаква да посетят града до края на 2023 г. и цялата 2024 г. – българи и чужденци, са един от основните приоритети за служителите в Туристическия информационен център, занимаващи се с развитието и предоставянето на услуги в сферата на туризма във възрожденския град.

 

В него, посетителите ще могат да получат полезна информация за всички туристически обекти на територията на общината. Да се снабдят с проспекти, пътеводители и карти, както и логистика за достъп до всички услуги, които градът ни предоставя като възможности за туризъм.

 

Стремежът на екипа на ОТИЦ „Котел“ е да е в услуга на гостите и жителите на община Котел, както и да бъде адекватно реагиращ на туристическия поток и на съвременните изисквания в туристическия бранш. Те са убедени, че новооткрита туристическа перла ще постави началото на развитието на туризма във възрожденски Котел, отваряйки широко врати към Европа още от тази година.

Община Котел

Photos

Възрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в БългарияВъзрожденски Котел с най-красивия Туристически информационен център в България