» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.09.2023 г.

19 September 2023 10:34, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 2 months ago, number of readings: 269
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 18.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 19.09.2023 Г.

 

Нова Загора: 23-годишен мъж е задържан от полицейски екип, извършващ контрол в малките населени места на община Нова Загора. На 18 септември, около 17,30 часа, екип на криминална полиция към РУ-Нова Загора е извършвал обход в село Езеро с цел осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността. Полицейските служители са спрели за проверка мъж на 23 години, криминално проявен и осъждан, който пренася чувал с вещи, обект на кражба. Малко по-рано през деня той е проникнал с взлом в гараж към частен имот в селото и е извършил кражба на кабели, аксесоари и инструменти на МПС и други вещи. Отведен е в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: 53-годишен мъж, водач на лек автомобил „Пежо“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 18 септември, в 16,30 часа, на площад „Васил Левски“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Криминалисти на РУ-Котел са задържали криминално проявен 60-годишен мъж за грабеж. Сигналът е подаден на 18 септември от жена на 82 годни от село Ябланово. Пред органите на реда тя е обяснила, че синът й е откраднал от нея сумата от 500 лева и златен накит. Мъжът е издирен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство. Откраднатите вещи са иззети и предадени.