Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Тодор Тагарев ще посети Многопрофилна болница за активно лечение – Сливен към ВМА

19 септември 2023 11:20, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 500
Министър Тодор Тагарев

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще посети в сряда Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Сливен към Военномедицинската академия, където ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на лечебното заведение, съобщиха от Министерство на отбраната. В рамките на тържествените чествания ще бъде открита реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести. Ще присъства и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

 

Военната болница в Сливен е наследник на създадената още през 1892 г. III-та балканска дивизионна болница, съобщава на сайта си Военномедицинска академия (ВМА) . По силата на Ньойския договор от 1921 г. е закрита, но само две години по-късно е възродена. Ролята на МБАЛ-Сливен става все по-важна за региона. Разположението й е ключово – от гледна точка на полигона „Ново село”, авиобазата в Безмер и пристанище Бургас, пише на сайта на ВМА.

 

По-късно през деня министър Тодор Тагарев ще участва в Дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОРА), посветена на ползата от съвместните проекти и съоръжения за националната сигурност на страната във Военния клуб в Сливен. Встъпително слово ще произнесе и председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо Гаджев.

 

В дискусиите ще се включат представители на Министерството на отбраната, на държавната и местната администрация от Сливенска и Ямболска области, на студентската и академичната общност, членове на СОРА и други военно-патриотични съюзи, представители на бизнеса, граждани и медии.

ЙОАНА ДИМИТРОВА
БТА-Сливен
Снимка: БТА, архив