» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Партиите и коалициите се споразумяха за съставите на секционните комисии

19 September 2023 17:33, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 9 months ago, number of readings: 354
SIK-1

Представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии и подвижните секционни избирателни комисии, които ще бъдат назначени за провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври.

Консултациите бяха свикани на 19 септември от кмета Стефан Радев. Срещата се състоя в зала 105 на администрацията. В нея участваха представители на коалициите „ГЕРБ – СДС“, „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия „Движение за права и свободи“, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. Те подкрепиха направеното предложение за съставите на СИК, като представителите на „Възраждане“ и ДПС се споразумяха за разместване в две от комисиите.

В 181-те секционни комисии в община Сливен ще участват 1 483-ма членове, включително на ръководните позиции на председател, негов заместник и секретар. В състава им се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, както следва: 371 от членовете ще са от „ГЕРБ – СДС“, 334 – „ПП – ДБ“, 210 – „Възраждане“, 206 – ДПС, по 181 – БСП и ИТН.

Протоколът от проведените консултации ще бъде подписан утре предиобяд. След това кметът ще внесе предложението в Общинската избирателна комисия, която до 30 септември трябва да назначи СИК и ПСИК.

100 062-ма са гласоподавателите в община Сливен по данни от предварителните избирателни списъци, съобщи Борислава Забунова, ръководител на техническия екип за провеждане на местните избори.

Актуална информация за създадената от Община Сливен организация за изборите се публикува редовно в сайта й. Тя може да бъде намерена чрез линка https://mun.sliven.bg/izbori-mestni-2023

Photos

SIK-2