Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.09.2023 г.

21 септември 2023 11:13, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 251

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 20.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 21.09.2023 Г.

 

Сливен: За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на кражба. На 20 септември в участък „Запад“ се е явил мъж на 84 години от село Крушаре, който е заявил, че на 15 септември от личния му имот е извършена кражба на парична сума в размер на 880 лева. След проведените издирвателни и процесуално-следствени действия извършителят е установен. Той е мъж на 46 години, криминално проявен и осъждан, от същото село. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при извършване на контрол, насочен срещу наркоразпространението, в района на учебните заведения в град Сливен. На 20 септември в квартал „Даме Груев“ полицейски екип е извършил проверка на 41–годишен криминално проявен мъж. В обитаваното от него жилище в същия квартал са намерени и иззети опаковки, съдържащи наркотични вещества – метамфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

45-годишен мъж е задържан от полицейски екип, отзовал се на сигнал за семеен скандал в кв. „Република“ в град Сливен. Съобщението е получено на 20 септември в 07,30 часа. На място полицейските служители са установили, че мъжът е упражнил насилие спрямо съпругата си. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. На жената е предоставена информация за правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети.