Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.09.2023 г.

21 септември 2023 11:13, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 444

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 20.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 21.09.2023 Г.

 

Сливен: За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на кражба. На 20 септември в участък „Запад“ се е явил мъж на 84 години от село Крушаре, който е заявил, че на 15 септември от личния му имот е извършена кражба на парична сума в размер на 880 лева. След проведените издирвателни и процесуално-следствени действия извършителят е установен. Той е мъж на 46 години, криминално проявен и осъждан, от същото село. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при извършване на контрол, насочен срещу наркоразпространението, в района на учебните заведения в град Сливен. На 20 септември в квартал „Даме Груев“ полицейски екип е извършил проверка на 41–годишен криминално проявен мъж. В обитаваното от него жилище в същия квартал са намерени и иззети опаковки, съдържащи наркотични вещества – метамфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

45-годишен мъж е задържан от полицейски екип, отзовал се на сигнал за семеен скандал в кв. „Република“ в град Сливен. Съобщението е получено на 20 септември в 07,30 часа. На място полицейските служители са установили, че мъжът е упражнил насилие спрямо съпругата си. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. На жената е предоставена информация за правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети.