Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дни на отворените врати за ученици организира сливенската регионална библиотека

21 септември 2023 15:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 404
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА/ БТА. архив

Дни на отворените врати за ученици от различни степени на обучение от сливенските училища организира Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, съобщиха от културната институция.

 

Инициативата е традиционна в началото на учебната година и включва екскурзии в библиотеката, презентации по различни теми, демонстрации на възможностите за ползване чрез интернет на пълнотекстови електронни бази данни на библиотеката и на нови технологии, нови книги и помагала в помощ на обучението по различни предмети за отделните класове, дискусии, прожекции на филми, срещи с писатели и др.

 

В първия ден, 20 септември, бяха наградени най-активните читатели на Детския отдел, прочели най-много книги през лятната ваканция.

 

Днес, 21 септември, в читалнята на библиотеката ученици от сливенските гимназии ще се срещнат с писателя Любомир Котев. Ще бъде представена книгата му „Затвори“ или българщината“- част трета от трилогията „Записки върху записките", посветена на най-сериозното изследване върху творбата на Захарий Стоянов „Записки по българските въстания”.

 

С ученици от първи до четвърти клас от сливенските училища в Детския отдел по график ще се проведат забавни часове „Библиотеката – свят пълен с чудеса”.

 

В дните на отворени врати изучаващите чужди езици могат да посетят Чуждоезиковия център на библиотеката, където ще се запознаят с богатия му книжен фонд. Подготвени са и интересни състезания и викторини посветени на 26 септември - Европейския ден на езиците.

 

В читалните на библиотеката ще бъдат прожектирани по график документалните филми „Станка Пенчева – сливенка докрай“ и „Аз като българин си изпълних народная си длъжност…“, посветен на 200 г. от рождението на Георги С. Раковски.

 

В дните на отворени врати информационното обслужване във всички звена на библиотеката е безплатно.

 

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА/ БТА. архив