Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

47 отбора ще участват в Третия турнир за Купата на кмета

21 септември 2023 17:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 315
купа-1

Третият турнир за Купата на кмета ще се проведе на 20 октомври с участието на 47 отбора от 19 училища в Сливен. Жребият за поредността на срещите бе изтеглен днес от кмета Стефан Радев в присъствието на преподаватели и ръководители на училищните отбори. Домакин на събитието бе ППМГ “Добри Чинтулов“. То се състоя на новото спортно игрище, което общината изгради в двора на гимназията.

Състезанието по традиция ще е в три дисциплини: баскетбол, волейбол и футбол в две възрастови групи – 5-7 клас и 8-10 клас. „Радвам се, че ще се включат още повече деца и младежи“, отбеляза Стефан Радев. Той припомни, че основната цел е да се популяризира физическата активност сред младите. „Разбира се, надявам се, че някои от участниците ще останат на спортните терени и в спортните зали“, заяви още кметът. Победителите на първите три места, освен купи и медали, ще получат парични премии от 500, 300 и 200 лева. Голямата награда е за феър плей и се връчва на училище, спазило всички регламенти. Тази година този приз ще е предложение за екскурзия.

Турнирът е сред най-популярните инициативи на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет по наркотични вещества. Тя е част от превенцията за полезно оползотворяване на свободното време от учениците. От първото издание на турнира през юни 2022 г. досега участващите отбори се увеличиха над три пъти.

Игрището в двора на ППМГ „Добри Чинтулов“ бе създадено по проект на Общината с привлечен ресурс от близо 160 хил. лева по програмата на МОН за реконструкция и ремонти в училищата. Съоръжението е предназначено за хандбал, баскетбол и футбол на малки вратички. Общината дари 10 хил. лева, с които бяха осигурени уреди за фитнес на открито.

Снимки

купа-2купа-3купа-4игрище-1игрище-2игрище-3игрище-4игрище-5