Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител приветства студентите от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен

25 септември 2023 12:17, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 7 месеца, брой четения: 343
Областен управител

Областният управител Маринчо Христов приветства ръководството и студентите на Инженерно-педагогическия факултет- Сливен, към Технически университет –София на състоялото се днес откриване на новата академична 2023/2024 година.

 

„Вашият университет се развива и продължава да заема своето достойно място на картата на успешните учебни заведения в страната. Той ви дава възможност за развитие и реализация не само в България, но и в рамките на Европейския съюз и извън него. Нашият мъдър народ е казал, че стъпвайки на много книги се вижда по-надалеч ,така и вие гледайте да виждате по-надалече, учете и развивайте вашето творческо мислене, защото вашите инженерни специалности спомагат за глобалното и технологично развитие на света.“, каза областния управител в своето обръщение.

 

На церемонията по откриване присъстваха още представители на местната власт, на РУО, представители на политически партии и други гости.

 

Инженерно-педагогическият факултет (ИПФ) в гр. Сливен е основан през 1986 г. и е изнесено звено на Техническия университет (ТУ) – София. Във факултета се обучават студенти по бакалавърски, магистърски и докторски програми. Завършилите обучението си получават диплом за висше образование с образователно-квалификационната степен “бакалавър” или “магистър”. Получените дипломи са конкурентноспособни не само в страните от Европейския съюз, но и в много други извън него. Отличително за ИПФ е задължителното паралелно обучение на студентите от бакалавърските програми по педагогическа подготовка, в резултат на което те получават и свидетелство за професионална квалификация „учител“.

 

Снимки

ИПФ-СливенИПФ-Сливен