» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Седмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчеството

26 September 2023 09:32, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 7 months ago, number of readings: 322
Седмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчеството

По инициатива на гл. инспектор Дарина Иванова, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Котел и в партньорство с Община Котел и двете най-големи учебни заведения в града – Средно училище “Г. С. Раковски” и Национално училище за фолклорни изкуства “Ф. Кутев”, в сградата на местната пожарна се проведе среща с доброволци и ученици. Срещата премина под формата на лекция, а нейн специален гост-лектор беше инж. Снежана Кънева, експерт защита на населението и управление при кризи.

 

По повод Седмицата на пожарната безопасност и Дните на отворените врати, котленските доброволци и ученици бяха запознати от инж. Кънева с обществените ползи от доброволчеството и идеите и ценностите, които то носи. Експертът говори още за уважението, което трябва всеки да отдава към другия, за важността от поемането на отговорност, за солидарността и съпричастността, както и за смисъла на навременната помощ.

 

Инж. Снежана Кънева запозна присъстващите с характерните за община Котел бедствия, законодателството в областта на защитата, превенцията като приоритет на местната власт, доброволчеството като ценен ресурс за общността и в помощ на органите по защита при бедствия и аварии. Тя коментира още важността от създаването и окомплектоването на доброволни формирования в уязвими на пожари и наводнения територии в общината и други.

Община Котел

Photos

Седмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчествотоСедмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчествотоСедмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчеството