Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът акад. Денков: Имаме ясен план за пълна интеграция на България в европейските и евроатлантическите структури

26 септември 2023 12:47, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 8 месеца, брой четения: 232
Министър Денков

Имаме ясен и конкретен план за пълната интеграция на България в европейските и евроатлантическите структури. За да се развива страната ни като нормална европейска държава, кабинетът държи този фокус във всички свои действия, включително когато работи по важни теми като Шенген, еврозоната, членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това е наш приоритет и при сътрудничеството с ключови държави като САЩ, заяви министър-председателят акад. Николай Денков, който участва в бизнес закуска с Американската търговска камара в България.

Подхождаме прагматично и систематично към постигането на основната ни цел, изтъкна премиерът. Той подчерта усилията на правителството да направи промени, които са очаквани от години. „Даваме си сметка колко е трудно. Но голямото мнозинство в Народното събрание, а бих казал и голямото мнозинство от българския народ, подкрепя нашата обща цел и това ми дава увереност, че можем да реализираме тази обща цел“, заяви министър-председателят. Според акад. Денков кабинетът е доста по-стабилен, отколкото го представят медиите преди местните избори.

Премиерът обърна специално внимание на сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, както и на стратегическия диалог със САЩ. Тази година София и Вашингтон отбелязват 120 години дипломатически отношения.